Ion Lungu, după întâlnirea cu ambasadorul din Belarus: Ne-a spus că în Belarus se fabrică autobuze electrice și ne-a propus să se înfrățim cu un oraș din această țară


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Belarus în România, Andrei Grinkevich, l-a informat, joi, pe primarul Sucevei, Ion Lungu, că în Belarus se fabrică autobuze electrice ținând cont că municipiul Suceava vrea să-și modernizeze parcul auto cu astfel de autobuze.

Primarul a declarat că a avut la sediul Primăriei Municipiului Suceava o întâlnire cu ambasadorul din Belarus, Andrei Grinkevich, care a făcut o scurtă descriere a Republicii Belarus și o referire la relațiile de colaborare stabilite, în ultima perioadă, între România și Belarus .

„Mi-am exprimat deschiderea pentru încheierea unor viitoare colaborări în domeniul economic, cultural şi al educației”, a spus Lungu.

Ambasadorul i-a spus că în Belarus se fabrică autobuze electrice, ținând cont că Suceava vrea să se doteze cu un parc electric de transport.

El a propus primarului înfrățirea cu un oraş din Republica Belarus.

„Un prim proiect de colaborare ar putea fi pe linie culturală prin expunerea, la Suceava, a unei expoziții deosebite de icoane religioase ortodoxe”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că vor fi continuate aceste întâlniri la sediul Ambasadei Republicii Belarus în vederea stabilirii unor relații de colaborare.

La finalul întâlnirii Ion Lungu a oferit  ambasadorului medalia aniversară „630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava şi a Cetății de Scaun”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de