Fotbal : Francezii sunt optimisti


Intră acum și în grupul de

Selectionerul Frantei nu considera partida contra României una decisiva în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010 si a confirmat absenta lui Lassana Diarra în meciul de la Constanta. Jucatorii francezi spun si ei ca tricolorii sunt adversari valorosi, dar vor juca la victorie.

„Se joaca o calificare la Cupa Mondiala si lumea trebuie sa fie constienta de acest lucru. Meciul este important, dar nu decisiv, pentru ca mai sunt altele. Cred ca este important sprijinul publicului pe care îl întâlnesc adeseori si acesta ne va împinge pâna la capat. Singura care conteaza este realitatea din teren, dictatura jocului, cea care face diferenta. Fiecare jucator si membru al staff-ului trebuie sa realizeze ca este vorba de calificare la Campionatul Mondial”, a declarat Domenech, care a explicat si situatia accidentatilor din lotul cocosilor: „Astept sa vad care e situatia lui Flamini, daca îl pot chema în locul lui Diarra. Avem o mica îndoiala cu Anelka, pe care l-a vazut medicul însa înca nu stim daca va juca. Patrick Vieira este capitanul istoric al acestei echipe, Henry l-a înlocuit foarte bine. Conteaza starea lor în teren, prospetimea si dorinta lor, sunt doi jucatori vechi, care înca mai doresc sa joace la Campionatul Mondial”.

Atacantul lui Atletico Madrid, Sinama-Pongolle, a declarat ca ceea ce conteaza este doar victoria si a facut un apel la unitate înaintea meciului cu România: „Nu ne gândim în mod special la situatia selectionerului, la ce s-ar putea întâmpla în cazul unui rezultat negativ în România. Se anunta un meci dificil, dar cred ca avem capacitatea si forta sa ni-l facem usor. Noi, jucatorii, ne gândim doar la rezultatul pozitiv pe care trebuie sa-l obtinem. Trebuie sa fie armonie între staff si jucatori, nu trebuie sa avem în minte lucruri negative. Sa se joace meciul si avem timp apoi de calcule. Avem un antrenor foarte puternic, în ciuda a tot ceea ce s-a spus despre el. Întotdeauna prioritatea sa este echipa. În ciuda unei presiuni foarte mari, nu îsi schimba directia si prioritatile”, în timp ce Gourcuff spera la o evolutie precum cea contra Serbiei: „Trebuie sa confirmam în România succesul împotriva Serbiei. Va fi foarte dificil, întâlnim o echipa buna, dar suntem ambitiosi, tinta noastra este turneul final.

Avem un grup de calitate, cu jucatori de mare valoare. Avem argumente serioase sa ne dorim victoria. Daca voi juca, voi încerca sa-mi mentin prospetimea mentala pe care am aratat-o cu Serbia, sunt pregatit de batalie. Nu stiu daca meciul cu Serbia e un moment de cotitura în cariera mea, dar cert e ca nu îl voi uita niciodatã. Echipa Frantei ramâne un vis pentru oricine si o mare onoare”.


Intră acum și în grupul de