Consiliul Județean Suceava a introdus taxă de parcare la Aeroportul Suceava de 1 leu pe oră. Prima oră se taxează cu 5 lei, iar pierderea tichetului de parcare costă 200 de lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a decis, vineri, introducerea taxei de parcare la Aeroportul Suceava, măsură care va intra în vigoare din data de 1 aprilie 2018.

Taxa de parcare va fi de un leu pe oră, dar prima oră costă 5 lei, iar fracțiunile de oră se consideră oră întreagă.

Proiectul de hotărâre a fost amendat la propunerea consilierului județean PSD Dan Ioan Cușnir astfel încât pierderea tichetului să fie taxată cu 200 de lei și nu cu 150 de lei cum era trecut în proiect.

El a spus că pierderea tichetului ar trebui să fie taxată cu mai mult de 172 de lei, cât ar însemna parcarea pentru o săptămână și a propus creșterea tarifului la 200 de lei.

Potrivit acestuia, cei care ar pleca în vacanțe de o săptămână și și-a lăsa mașinile în parcarea Aeroportului Suceava vor prefera să declare pierdut tichetul de parcare decât să achite întreaga contravaloare a parcării.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a explicat că a observat că taxarea pierderii tichetului de parcare este mai mică decât costul parcării pentru o săptămână după inițierea proiectului de hotărâre și a menționat că și cei de la Aeroportul Iași s-au confruntat cu situații similare.

Amendamentul propus de Dan Ioan Cușnir a fost adoptat de plenul Consiliului Județean Suceava.

În proiectul de hotărâre inițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, se arată că anul trecut acest aeroport a deservit peste 250.000 de pasageri, iar mulți dintre aceștia au venit cu mașini personale și, în aceste condiții, se impune introducerea unui tarif de parcare, iar sumele încasate să se constiuie venituri din activități non-aeronautice.

Aeroportul Suceava va trebui să obțină venituri din alte surse de finanțare întrucât a depășit numărul mediu de 200.000 de pasageri anual și nu va mai putea beneficia de subvenții din partea autorității tutelare.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de