Grupul Rădăuțiul Civic salută reacția promptă a CJ Suceava care a intervenit sâmbătă și duminică pentru repararea drumului DJ 178 C între Rădăuți- Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus după semnalarea făcută de această organizație


Intră acum și în grupul de

Grupul Rădăuțiul Civic a salutat reacția promptă a CJ Suceava care a intervenit, sâmbătă și duminică, pentru repararea drumului DJ 178 C între Rădăuți- Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus după semnalarea făcută de această organizație.

Grupul Rădăuțiul Civic arată, într-un comunicat de presă, că după ce a sesizat situația gravdă de deterioare a acestui drum a observat reacția promptă a Consiliului Județean din datele de 31 martie și 1 aprilie (sâmbătă și duminică) menționând că „ne bucurăm pentru acest lucru, chiar dacă plombările au fost făcute selectiv (probabil doar găurile foarte mari).”

Grupul Rădăuțiul Civic a reclamat starea drumului DJ 178 C dintre localitățile Rădăuți și Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus și a transmis, vineri, conducerii CJ Suceava și primăriilor din Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Bilca o scrisoare în care arată că acest drum este degradat, dar sesizează și calitatea inferioară a lucrărilor efectuate.

În sesizare, Grupul Rădăuțiul Civic arată că drumul județean nr. 178C dintre localitățile Rădăuți și Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus se află într-o stare avansată de degradare.

„Pe acest traseu se regăsesc gropi de până la 10 centimetri adâncime și lungi chiar și de peste 2 metri” , se arată în sesizare.

În adresa înaintată președintelui Consiliului Județean se menționează că la finalul anului 2017, o echipă de muncitori a plombat câteva gropi, însă acele lucrări lasă de dorit – realizate pe timp de ploaie, pe asfalt ud, fără nicio presă în urmă, unele „plombe” au sărit deja.

Semnatarii întreabă când va fi plombat acest drum, fiind o urgență, dar și când va fi reabilitat prin turnarea unui covor asfaltic.

„Considerăm că o asemenea stare a drumurilor în anul 2018, în an de Centenar, într-un județ care dorește să fie un etalon pentru regiune, are nevoie de serioase și urgente îmbunătățiri”, se arată în adresă.

Semnatarii încurajează autoritățile locale din cele trei comune să fie mai proactive, să depună proiecte și să atragă finanțări externe pentru modernizarea infrastructurii de bază din comunele pe care le conduc, subliniind că fără o intrastructură minimă, o comună nu se poate dezvolta.(N.B.)


Intră acum și în grupul de