Gospodărie din Pârteștii de Jos, afectată de un incendiu provocat de un scurtcircuit la o aerotermă lăsată sub tensiune


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din comuna Pârteștii de Jos a fost afectată de un incendiu ce a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la o aerotermă lăsată sub tensiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat duminică seara, la ora 20:45, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Solca și Comănești intervenind cu patru autospeciale.

„La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la anexele gospodărești”, a spus Găleată.

El a precizat că acoperișul casei, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă, a ars pe o suprafață de aproximativ 110 metri pătrați.

De asemenea, în urma incendiului au mai ars obiecte de mobilier și un cuptor cu microunde și s-au degradat pereții construcției pe 130 de metri pătrați, obiecte de mobilier, parchet și aparatură electrică.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la o aerotermă lăsată sub tensiune”, a arătat slt. Alin Găleată.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:05, pompierii reușind să salveze restul casei de locuit, o șură și un grajd.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de