Un tânăr de 19 ani din Suceava a fost depistat conducând cu 135 km/h în Vadu Moldovei și a rămas fără permis. Alte zeci de permise ale unor șoferi depistați rulând cu viteză excesivă în localități sau în afara acestora au fost reținute de polițiști

Un tânăr de 19 ani din municipiul Suceava a rămas fără permis după ce a fost depistat de polițiști circulând cu 135 de km/h în localitatea Vadu Moldovei.

Potrivit Poliției Județene Suceava, poliţiştii Serviciului Rutier din IPJ Suceava și formaţiunile de profil din  cadrul polițiilor municipale și orășenești au acţionat în perioada 30 martie-1 aprilie pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere, fiind organizate acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate, în total, 529 de sancţiuni contravenţionale,în valoare de 253.186 lei, din care 360 pentru încălcarea regimului legal de viteză, fiind reţinute 44 permise de conducere, dintre care 25 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 19 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase şi 8 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice, lipsă R.C.A sau aplicarea de folii neomologate.

Între aceștia se află un bărbat de 45 de ani, din orașul Gura Humorului care a fost depistat și înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității, cu  viteza de 154 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un alt bărbat, de 30 de ani, din comuna Drăgoiești, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Oniceni, cu viteza de 121 km/h, în localitate. Șoferul a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Poliția Suceava mai arată că un tânăr de 19 ani, din municipiul Suceava, a fost depistat și înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în localitatea Vadu Moldovei, cu viteza de 135 km/h în localitate. Tânărul a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Poliţiştii suceveni reamintesc  că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

„ Le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă”, transmite Poliția Suceava.