Secţia de Pediatrie din cadrul SJU Suceava preia de la începutul acestei luni şi pacienţii din zona Rădăuţi până pe 10 aprilie, data la care ar urma să fie finalizate lucrările de igienizare din secţia similară a Spitalului municipal Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu a declarat, marţi, că Secţia de Pediatrie a spitalului lucrează la capacitate maximă, aici fiind primiţi începând cu data de 1 aprilie şi copiii din zona Rădăuţi, după ce secţia similară de la Spitalul municipal Rădăuţi a fost închisă pentru 10 zile, întrucât se efectuează lucrări de igienizare.

Rîmbu a spus că Secţia de Pediatrie a SJU Suceava este pregătită să interneze cazurile urgente indiferent din zona din care provin.

Reamintim că managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi a declarat, recent, pentru NewsBucovina, că Secţia de Pediatrie a unităţii este închisă perioada 1-10 aprilie 2018 pentru execuţia unor lucrări de igienizare, iar pacienţii secţiei ar urma să fie dirijaţi către Secţia de Pediatrie a SJU Suceava.

El a menţionat că Secţia de Pediatrie are o capacitate de 30 de paturi, iar lunar sunt internaţi aici în medie 150 de pacienţi.

Andronachi a spus că aceste lucrări de igienizare sunt uzuale şi se realizează la un anumit interval de timp, însă au fost prevăzute şi în cadrul activităţii de pregătire pentru al doilea ciclu de acreditare a Spitalului municipal Rădăuţi.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de