LIVE TEXT: Cobrex Trans anunță zboruri de pe Aeroportul Suceava spre Madrid, Verona și București


Intră acum și în grupul de

Conducerea Consiliului Judetean Suceava si cea a Aeroportului Salcea au programata o conferinta de presa la aeroport. Urmeaza sa fie anuntate, printre altele, noi curse de pe aeroport spre Verona, Madrid si Bucuresti, ce vor fi operate de Cobrex Trans.

Gheorghe Flutur:

„De mult asteptata aceasta veste si salut prezenta la Suceava a proprietarului Cobrex Trans, Constantin Apavaloaie.

Suntem de multa vreme in discutii cu aceasta companie.

Din 14 iunie va opera pe Aeroport cu curse pe trei destinatii, Bucuresti, Madrid si Verona, cu Boeing 737 cu 140 de locuri.

Vor fi curse regulate, luni si joi.

Salut Madridul, dar si ruta spre Bucuresti, se pleaca dimineata si se vine seara tarziu de la Bucuresti.

Pana azi, Aeroportul a operat 70.000 de pasageri. Estimam 330.000 de pasageri. In 2017 am avut 262.000 de pasageri.

Avem 6152 de pasageri din Ucraina care au zburat de la Suceava. Cam 10% sunt cetateni ucraineni. Londra are grad de incarcare 96%.

Continuam proiectele de dezvoltare a aeroportului. Din studiu a rezultat cam 17 milioane lei pentru noul terminal care va avea doua nivele. Va avea doua plecari externe si o sosire si o plecare interna. S-a aprobat la minister derularea unui credit in baza caruia sa facem investitia. Durata de executie va fi de 12 luni. Va fi o capacitate de 560.000 de pasageri cu o crestere de la 200 pasageri /ora la 350 pasageri/ora.

Pot sa spun ca e un capitol de succes aeroportul, cel putin in cele 21 de luni de cand am deschis cursele externe, din august 2016.

Spre Bucuresti pretul unui bilet va incepe de la 60 de euro si va include bagajul de cala si o masa calda.”

Ioan Măriuţa:

„Doar chestiuni de procedura fac ca turnul nou de control sa nu poata fi receptionat. E vorba de un suport de la niste antene. Vom lasa antenele pe turnul vechi cu conditiile de securitate aferente si vom stabili de comun acord cum vom functiona mai departe.”


Intră acum și în grupul de