Prefectul Mirela Adomnicăi: Secțiile de Drumuri Naționale au finalizat lucrările de plombare și salubrizare pe drumurile naționale din județ

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat, miercuri, că în conformitate cu măsurile stabilite la  ultima ședință a Colegiului  Prefectural din data de 29 martie 2018,   secțiile de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung au intensificat  și finalizat lucrările  de plombare și de salubrizare pe drumurile naționale.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, s-a intervenit cu mixtură asfaltică la rece  pe DN2, între  Drăgușeni  și vama Siret, pe DN17, DN17A, DN17B, DN2E și  DN2H, fiind folosite, în total, 198 de tone de mixtură asfaltică. Totodată, în paralel  s-au desfășurat acțiuni de curățenie în parcări, șanțuri și rigole și de spălare a indicatoarelor.

Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi a precizat că toate lucrările pe drumurile naționale din județul Suceava au fost strict monitorizate pentru a fi finalizate  înainte de sărbătorile Pascale. Prefectul a mai spus că de sărbători, în perioada 6-10 aprilie 2018, va fi asigurată permanența în toate districtele secțiilor de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung, pentru a se putea interveni în gestionarea unor situații neprevăzute.

În ce privește  șoseaua de centură a Sucevei, Mirela Adomnicăi a menționat că, potrivit calendarului, la data de 3 aprilie 2018, în Consiliul Interministerial din cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost aprobată documentația privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție.

Referitor la lucrările de investiții pe drumuri naționale, prefectul a spus că, în această perioadă, se depun garanțiile de bună execuție pentru lucrările de întreținere periodică contractate pe DN17 și DN17B.

“Ordinul de începere a lucrărilor de turnare a covorului asfaltic urmează a fi semnat, cel mai târziu, la data de 12 aprilie”, a mai declarat prefectul Mirela Elena Adomnicăi.(N.B.)