Toţi cei opt elevi suceveni participanţi la etapa naţională a Olimpiadei de Limba franceză au obţinut premii şi menţiuni


Intră acum și în grupul de

Toţi cei opt membri ai lotului olimpic judeţean au obţinut premii şi menţiuni la etapa naţională a Olimpiadei de limbi romanice – limba franceză, care a avut loc în perioada 2-6 aprilie 2018, la Buzău.

Inspectorul şcolar pentru limbi moderne, profesorul Constantin Tiron, a declarat la categoria regim intensiv și bilingv, 2 elevi au obținut premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, respectiv Premiul I a fost acordat elevei Juncu Teodora Iuliana, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, iar mențiune i-a fost acordată elevului Domniței Cornel, clasa a XII-a, de la acelaşi colegiu, ambii elevi fiind îndrumaţi de profesoarele Ciurari Laurica și Mocanu Luminița.

El a spus că ceilalți 6 elevi au obținut premii speciale, acordate de Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Astfel, au obţinut premii speciale eleva  Rusu Mihaela Ecaterina, clasa a VII-a, de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca (prof. îndrumător Ruscanu Luminiţa Gabriela), eleva  Dan Diana Maria, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului (prof. îndrumător Zavalnițchi Cornelia Mihaela), eleva  Strugaru Cosmina Mihaela, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni (prof. îndrumător Rotărița Adina Alina), eleva Bouriaud Maria Véronique Paiva, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Ştefanache Roxana), elevul Acălinei Beniamin, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava (prof. îndrumător Roşca Mariana) şi eleva Gînga Andreea, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Ciurari Laurica și Mocanu Luminița).

“De asemenea, două eleve din lotul olimpic al județului Suceava, respectiv Strugaru Cosmina Mihaela, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni și Gînga Andreea, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava), au obținut punctaj maxim (100 de puncte) la proba orală din cadrul olimpiadei”, a precizat inspectorul şcolar sucevean.

El a mai spus că lotul olimpic județean a fost însoțit de profesoara Ciurari Laurica de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Inspectorul şcolar Constantin Tiron i-a felicitat pe elevi şi profesorii îndrumători pentru frumoasele rezultate obţinute la această olimpiadă.

De menţionat este că inspectorul şcolar sucevean pentru limbi moderne, Constantin Tiron, a făcut parte din Comisia Centrală a Olimpiadei de Limbi romanice-limba franceză.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de