Ministerul Sănătăţii a alocat 11 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţii- montaj la Spitalul municipal Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat că Ministerul Sănătăţii a virat, marţi, spitalului fălticenean suma de 11 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţii-montaj la noua clădire în care ar urma să funcţioneze unitatea spitalicească.

El a spus că firma constructoare a efectuat deja în avans lucrări în valoare de aproximativ şase milioane de lei, dar că suma alocată de Ministerul Sănătăţii va permite acoperirea cheltuielilor pentru finalizarea lucrărilor de construcţii-montaj.

Morariu a arătat că vor mai fi necesare fonduri pentru dotările medicale şi nemedicale ale secţiilor(mobilier, vestiare, calculatoare etc), dar şi pentru realizarea scării exterioare de acces în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu de la ISU.

El a explicat că după tragedia de la Colectiv s-a modificat legislaţia în domeniul securităţii la incendiu, iar pentru clădirea nouă a spitalului este obligatorie realizarea acestei investiţii, care este estimată la peste 4,5 milioane de lei.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni a precizat că se caută în prezent surse de finanţare pentru proiectarea şi construcţia scării exterioare de acces fiind purtate în acest sens discuţii cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

“Lucrările la spaţiile interioare sunt aproape gata, urmează să fie realizate lucrări pentru construcţia scărilor de la intrarea principală in spital şi realizarea accesului şi copertinei pentru ambulanţe. Suntem foarte avansaţi, în interior sunt unele secţii unde, dacă se şterge praful, pot fi aduse paturile şi se poate începe activitatea”, a explicat Morariu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de