Expertul contabil sucevean Filip Șerban solicită organizarea unei Adunări Generale Extraordinare CECCAR la Suceava pentru reintroducerea legalității în CECCAR, dar și rediscutarea cotizațiilor: Aceste cotizații sunt sălbatice


Intră acum și în grupul de

Expertul contabil sucevean Filip Șerban a solicitat, miercuri, colegilor din Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) strângerea de semnături pentru organizarea unei Adunări Generale Extraordinare la Suceava pentru reintroducerea legalității în CECCAR și rediscutarea nivelului cotizațiilor pe care le consideră „sălbatice”.

Filip Șerban a explicat în conferința de presă că punctul inițial de pornire al tuturor relelor din CECCAR este Conferința Națională Extraordinară care a fost organizată la Brașov când au fost luate mai multe decizii cu caracter secret nefiind publicate, potrivit legii, în Monitorul Oficial.

Potrivit acestuia, unul dintre puncte la Conferința de la Brașov a fost și stabilirea indemnizațiilor de conducere pentru persoanele alese, dar nici această hotărâre nu este publicată în Monitorul Oficial, iar pe surse, unii au spus că s-a stabilit la 12.000 de lei pentru președinte CECCAR România, iar alții la 12.000 de euro, iar pentru președinții de filială, se pare că s-a aprobat o indemnizație de 3.600 de lei.

„Aceste indemnizații sunt achitate din banii membrilor CECCAR și trebuie prezentat un raport asupra modului în care sunt consumați acești bani”, a spus Filip Șerban care consideră că se consideră trădat de conducerea CECCAR Suceava, care nu acționează în interesul membrilor filialei, doar pentru o indemnizație de 3.600 de lei.

„Din punctul meu de vedere nu se poate să îți minți colegii pentru 3600 de lei. Eu mă simt trădat, mințit, batjocorit și pentru motivul acesta”, a spus expertul contabil sucevean.

El a salutat însă colegii experți contabili din filială care au dat dovadă de spirit civic și de curaj în condițiile în care toată țara stă ascunsă pe sub mese și au înfruntat o realitate votând ca ceea ce Filip Șerban a prezentat în Adunarea Generală să fie prezentat Conferinței Naționale.

„Fac apel ca în perioada următoare să strângem semnături pentru organizarea unei Adunări Generale Extraordinare la Suceava și să aibă pe ordinea de zi reintroducerea legalității în CECCAR. Primul punct care să fie menționat este luarea în discuție a cotizațiilor în CECCAR. Din punctul meu de vedere, CECCAR, ca organism profesional, are cele mai sălbatice cotizații, între toate organismele profesionale, economice, juridice și de orice altă natură”, a spus Filip Șerban.

El a arătat că la nivel național CECCAR are 40.000-50.000 care cotizează anual și crede că aceste cotizații ar trebui să fie cele mai mici pentru că sunt mulți.

„Aceste cotizații sunt sălbatice. În cazul unei societăți comerciale se achită o sumă pentru societate de 700 de lei. Dacă sunt asociat în societate mai plătesc o sumă de 600 de lei și dacă mai vreau să desfășor activitate de expertiză contabilă, mai trebuie să plătesc 5-600 de lei. La toate aceste cotizații fixe se adaugă cotizația variabilă”, a spus Filip Șerban.

El a adăugat că adunând toate aceste cotizații, el a plătit, anul trecut între 3.500 și 4.000 de lei cotizații și crede că pentru suma asta nu trebuie să fie bătaia de joc a conducerii CECCAR.

„Vreau să se transparentizeze aceste relații, aceste colaborări  între membrii CECCAR pentru că toți au același nivel de participare în cadrul asociației profesionale și nu vreau să fie mințiți”, a mai declarat expertul contabil.

El a mai spus că hotărârea privind stabilirea indemnizațiilor conducerii CECCAR nu a fost publicată în Monitorul Oficial și nu este opozabilă membrilor CECCAR și prin urmare solicită în mod public cenzorului să facă un raport ca toate indemnizațiile primite în baza unor documente nepublicate și ilegale să fie returnate membrilor CECCAR pentru că banii sunt ai membrilor CECCAR.

„Membrii CECCAR trebuie să capete curaj și trebuie să ceară și să li se explice modul în care sunt consumați banii cu care ei cotizează an de an”, a spus Filip Șerban.

El a mai adăugat că este  indignat de modul în care sunt folosiți banii membrilor CECCAR.

Astfel, potrivit acestuia, la Conferința Națională CECCAR ce se va desfășura la Alba Iulia în acest week-end sunt prevăzute lucrări doar în data de sâmbătă între orele 10-13.

El a spus că acest interval orar nu ajunge nici pentru prezentarea materialelor de pe ordinea de zi, iar pentru dezbatere nu se alocă nimic.

„Dacă nu vrei să dezbați nimic, să suporte cazare cine a organizat asemenea aiureală. Dacă vrei să vizitezi Alba Iulia te duci pe banii personali nu pe banii membrilor CECCAR.Membrii CECCAR trebuie să solicite justificarea corectă a banilor pe care îi dau în fiecare an”, a mai spus Filip Șerban.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de