Consilierii judeteni suceveni din mandatul trecut, martori in dosarul Bucovina Ecotermgaz


Intră acum și în grupul de

Consilierii judeteni suceveni din mandatul 2004-2008, unii dintre ei alesi si în acest mandat, au fost citati de DNA pentru a se prezenta, saptamâna viitoare, în calitate de martori, într-un dosar privind societatea Ecotermgaz, înfiintata de CJ Suceava pentru administrarea unui proiect de utilitati. Actualii vicepresedinti ai Consiliului Judetean Suceava, Vasile Ilie si Dan Cadariu, ambii fosti consilieri judeteni în mandatul trecut, se afla printre cei chemati la DNA, în calitate de martori.

DNA verifica din 2006 activitatea firmei Bucovina Ecotermgaz, dupa ce o firma care a contestat licitatia pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judet a depus plângere la DNA privind modul în care CJ Suceava a varsat în contul firmei suma de cinci milioane de euro, ceea ce a permis ca societatea sa beneficieze de un punctaj mai bun.

La vremea respectiva, presedintele de atunci al CJ Suceava, Gavril Mîrza, declara ca suma de bani fusese repartizata firmei printr-o hotarâre a CJ Suceava din vara anului 2005, cu aprobarea Ministerului Finantelor Publice si cu avizul Deutsche Bank, banca finantatoare a proiectului „Suceava-utilitati si mediu la standarde europene”. El a aratat ca în urma plângerii depuse la DNA, procurorii anti-coruptie au solicitat precizari privind modul în care a fost transferata în contul Bucovina Ecotermgaz suma de cinci milioane de euro.


Intră acum și în grupul de