Șofer băut, urmărit și blocat în trafic de polițiștii din Gălănești


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Gălănești, a fost urmărit și blocat în trafic de un echipaj de poliție, în noaptea de joi spre vineri, după ce nu a oprit la semnalul oamenilor legii.

Potrivit IPJ Suceava, vineri, 13 aprilie a.c., la ora 01.35, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești ce patrula pe DJ 178F, din comuna Gălănești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Astfel, polițiștii au plecat în urmărirea mașinii, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.

După aproximativ 2 km, autoturismul a fost blocat, la volan fiind un localnic de 29 de ani, ce emana halenă alcoolică. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de