Situatii grave gasite in scoli de inspectorii PSI


Intră acum și în grupul de

La Scoala Crestina Filadelfia din municipiul Suceava a avut loc marti, reuniunea anuala a managerilor de scoli din judetul Suceava, la care au fost invitati si reprezentantii IPJ si ISU Suceava. Colonelul Romeo Olariu, seful Inspectiei de Prevenire a Incendiilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava a vorbit despre importanta educatiei în prevenirea incendiilor, având în vedere ca a crescut foarte mult numarul acestora si ca sunt din ce în ce mai des implicati si copiii. Col. Olariu a precizat ca în primele 9 luni ale anului în curs au fost 337 de incendii izbucnite în judet, multe si cu implicarea copiilor, existând si victime din rândul acestora. “Avem doua cauze frecvente ale incendiilor în care sunt implicati copiii: jocul cu focul deschis si fumatul.

Noi v-am prelucrat un set de teme pentru toate generatiile de copii, e bine sa le desfasurati, ele sunt benefice si vin în sprijinul nostru”, a declarat col. Olariu. Acesta a mai spus ca în urma controalelor facute pe linia prevenirii incendiilor, au fost depistate în scoli “situatii care nu va fac cinste”, dar ca nu s-au aplicat sanctiuni tocmai pentru a veni în sprijinul comunitatii, care ar trebui sa foloseasca fondurile în remedierea problemelor.

La aceeasi reuniune, comisarul-sef Vali Bâsca, din cadrul IPJ Suceava, a informat ca în primele 9 luni ale acestui an au fost comise 68 de infractiuni, de catre elevi din clasele gimnaziale, din care 5 s-au petrecut chiar în scoli. În acest context, comisarul-sef a îndemnat directorii prezenti sa aplice protocoalele de parteneriat încheiate între IPJ si scoli si sa actioneze în directia prevenirii acestor situatii.
Si pentru a nu se crede ca în scolile sucevene se întâmpla doar lucruri rele, seful ISJ Suceava, prof. Petru Carcalete, a tinut sa precizeze ca elevii fac în general si fapte bune, mentionând ca “au fost suficiente situatii în care elevi ai scolilor noastre au gasit diverse obiecte, genti sau portofele pline cu bani si multe altele si le-au prezentat Politiei”.


Intră acum și în grupul de