Aproape 2800 de suceveni au obținut permisul auto în primul trimestru al acestui an, în scădere față de anul trecut


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, joi, că în primul trimestru al anului curent, au fost preluate 6740  dosare ale candidaților în vederea obținerii carnetului de conducere, iar la proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, în primul trimestru  au fost examinate 6.293 persoane, fiind declarate admise 3.288, promovabilitatea la această probă   fiind de 52,25%.

La proba practică de traseu au fost examinați 4200  candidați, fiind admiși 2792, reprezentând o promovabilitate de  66,47%, precizează sursa citată.

Totodată, se menționează că proba practică de traseu s-a desfășurat doar în luna ianuarie în municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei, iar de la 1 februarie 2018, prin ordin al prefectului Mirela Elena Adomnicăi, această probă a avut loc doar în municipiul reședință de județ.

Pentru aceste acțiuni au fost implicate  16 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule – din care cinci ofițeri și 12 agenți- din care 3 au fost atestați cu data de 1 februarie 2018.

De menționat este că în perioada menționată, au fost analizate  83 de solicitări  de obținere a unui nou permis de conducere de la persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni,  sau mențiuni în cazierul judiciar , fiind toate avizate favorabil.  Totodată, au fost preschimbate în documente similare românești 367 permise de conducere străine.

În primul trimestru din 2018, la acest compartiment  au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării  pentru 11 infracțiuni, din care 10 pentru fals în declarații.

„Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, la Permise auto și examinări, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2018 au fost preluate cu circa 11% mai puține dosare și au fost procesate cu aproximativ 13% mai puține permise. La ambele probe ale  examenului pentru oținerea permisului de conducere  au participat  mai puțini candidați, în 2018, promovarea generală fiind mai bună anul acesta:  – 44,36%, față de 42,48%”, se arată în comunicat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de