Acasă Actualitate Refacerea infrastructurii afectate de inundatii nu prezinta interes pentru autoritatile judetene

Refacerea infrastructurii afectate de inundatii nu prezinta interes pentru autoritatile judetene


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a criticat, miercuri, lipsa de interes a autoritatilor judetene fata de refacerea infrastructurii distruse de inundatii. Astfel, secretarul executiv al PSD Suceava, consilierul judetean Corneliu Popovici, a aratat într-o conferinta de presa, ca zona Brodina- Ulma este din nou izolata, dupa ce drumul judetean, afectat de calamitatile din luna iulie si refacut provizoriu, s-a surpat din nou. El si-a exprimat intrigarea în legatura cu lipsa de preocupare a autoritatilor judetene fata de situatia locuitorilor din acea zona, care „au fost buni sa se fotografieze cu fiica presedintelui” când aceasta a fost în zona sa ofere ajutoare sinistratilor.

Consilierul judetean PSD a precizat ca necesarul pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile din zona a fost estimat de specialisti la 35 de milioane de lei, iar pentru refacere, Guvernul a alocat 3,5 milioane de lei, dar ca nu s-a dat nici un leu pentru lucrari.
Popovici a subliniat ca autoritatile din comuna au actionat cu fortele proprii pentru refacerea drumurilor comunale pe o distanta totala de 35 de kilometri, în timp ce CJ Suceava nu s-a implicat în refacerea legaturii rutiere pe care o are în administrare. „Efortul CJ Suceava este infim în comparatie cu cel al Primariei din Ulma”, a declarat secretarul executiv al PSD.



Totodata, Corneliu Popovici  a mai aratat ca din cauza ca podul de pe DN 2E din comuna Marginea este închis circulatiei rutiere dupa ce a fost afectat de inundatii, accesul turistilor în comuna Sucevita a fost limitat. „Agentii economici din turism din Sucevita mi s-au plâns ca aceasta zona este izolata din cauza podului de la Marginea. Nu am vazut nici un muncitor cu o lopata care sa lucreze la acel pod”, a mai spus consilierul judetean PSD.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version