Urmărire în trafic, pe raza comunei Vicovu de Jos, după ce un șofer băut nu a oprit la semnalul polițiștilor


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Vicovu de Jos, s-a ales cu dosar penal după ce a condus băut și nu a oprit la semnalul polițiștilor.

Potrivit IPJ Suceava, joi, 19 aprilie a.c., la ora 17.50, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti ce acționa pe DN 2E, pe raza comunei Vicovu de Jos,  a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanţă de aproximativ 1 km, autoturismul fiind oprit la intersecția cu DN 2H.

„Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 55 de ani din comuna Vicovu de Jos care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat  recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a menționat Poliția Suceava.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei”, conducătorul auto fiind și sancționat contravențional pentru faptul că, a condus autoturismul având I.T.P. expirat și a ignorat semnalele de oprire ale polițiștilor aflați în timpul serviciului. (M.T.)


Intră acum și în grupul de