Bucovina va fi promovată la Viena la mijlocul lunii iunie cu sprijinul Primăriei din Viena. Totodată, va fi marcat parcursul vienez al lui Ciprian Porumbescu și comemorat Mihai Eminescu


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că la mijlocul lunii iunie, cu sprijinul Primăriei Viena, Bucovina va fi promovată în inima Vienei, în Am Hof Platz.

„Așa cum am mai prezentat, în acest an avem mai multe acțiuni prin care marcăm Centenarul Marii Uniri. În luna iunie ne propunem să promovăm Bucovina la Viena”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, Consiliul Judeţean Suceava acordă o importanță deosebită promovării județului Suceava și a Bucovinei, drept care organizăm acțiuni consistente pe plan național şi internațional, iar în data de 16 iunie județul Suceava va fi prezentat în inima Vienei, într-un loc consacrat evenimentelor publice, respectiv Piața Am Hof.

 

„Vom avea o participare importantă, mergând pe 5 componente: turism, cultură, meșteri populari, gastronomie, precum și prezentarea din punct de vedere istoric a Bucovinei”, a explicat Flutur.

El a menționat că va fi amenajat și un târg unde vor fi puse în valoare obiectivele și atracțiile turistice, moștenirea culturală, tradițiile și obiceiurilor zonei, gastronomia tradițională, produsele specifice urmând a fi cunoscute de cei interesați prin intermediul materialelor de informare și promovare, precum și prin intermediul expozițiilor gastronomice și a celor de produse meșteșugărești, unde vor fi susținute și demonstrații.

 

„În cadrul evenimentelor organizate cu sprijinul Primăriei Viena, împreună cu  Asociația Mihai Eminescu din Viena și cu parteneri din Austria, vor avea loc concerte, spectacole de dans şi prezentări ale portului popular românesc, susținute de artiști suceveni și de Ansamblul Ciprian Porumbescu”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că în data de 15 iunie autoritățile sucevene vor participa la manifestări de comemorare a poetului național Mihai Eminescu și vor marca parcursul vienez al lui Ciprian Porumbescu.

Tot în data de 15 iunie, delegația județului Suceava va avea întâlniri cu oficialități austriece, cu reprezentanți ai mediului de afaceri și din turism.(T.B.)


Intră acum și în grupul de