Fosta conducere PSD a CJ, vinovata de situatia deseurilor menajere din Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, ca liderii PSD Suceava au început sa fie îngrijorati de modul de gestionare a deseurilor în judet si sa critice autoritatile pentru ca nu au fost realizate depozitele ecologice de deseuri, în conditiile în care master-planul pentru managementul deseurilor din judet trebuia finalizat în luna iunie, iar fosta conducere PSD a CJ Suceava nu s-a preocupat de aceasta problema importanta a judetului. „Cei care trebuiau sa faca aceste programe nu le-au facut”, a spus Flutur. ­

Seful administratiei judetene sucevene a prezentat într-o conferinta de presa master-planul pentru managementul deseurilor din judetul Suceava, aratând ca acesta prevede înfiintarea a doua gropi ecologice, în comunele Moara si Pojorâta si cinci centre de transfer. „Cautam solutii civilizate, moderne, pentru România”, a spus Flutur.

Europarlamentarul socialist sucevean Catalin Nechifor, considera inacceptabil ca municipiul Falticeni sa devina „groapa de gunoi a Sucevei”,  drept pentru care a recomandat, miercuri, autoritatilor sucevene, sa acceseze Programul Operational de Mediu, care finanteaza cu fonduri nerambursabile proiecte integrate de deseuri.

Nechifor s-a aratat indignat de faptul ca primarii PD-L ai municipiului Suceava si Falticeni colaboreaza pentru a acoperi lipsa de performanta pe care au avut-o în mandatul trecut si nu au reusit sa solutioneze problema depozitului ecologic de deseuri, iar pentru ca groapa de gunoi a municipiului Suceava trebuie închisa, acestia au convenit ca gunoaiele din Suceava sa fie transferate la Falticeni. „Transforma orasul trandafirilor în groapa de gunoi a municipiului Suceava”, a afirmat eurodeputatul sucevean, subliniind ca prin aceasta decizie se înmultesc problemele de mediu ale municipiului Falticeni.


Intră acum și în grupul de