Handbal, Liga Nationala : Petru Ghervan a explicat cauzele rezultatelor din ultima vreme


Intră acum și în grupul de

Petru Ghervan este destul de optimist înaintea meciului din etapa a VIII-a a Ligii Nationale de sâmbata, când CS Universitatea Suceava va înfrunta pe Minaur Baia Mare, de la ora 10, în sala LPS. Tehnicianul sucevenilor crede ca jucatorii pe care îi pregateste îsi vor reveni în cel mai scurt timp si rezultatele nu vor întârzia sa apara. Petru Ghervan a facut împreuna cu staff-ul „studentilor” mai multe analize asupra ultimelor partide din Liga Nationala, si a tras primele concluzii.

„Nu am facut o sinteza a analizelor pe care le-am efectuat în ultima vreme pe care sa-l prezint, dar am sa încerc sa spun pe scurt cum stau lucrurile pentru ca lumea sa stie exact situatia echipei. Rezultatele pe care le-am obtinut pâna acum au fost temeinic analizate si puse sub lupa. S-a vazut clar ca este un campionat foarte echilibrat, s-au vazut ultimele rezultate din Liga si se confirma faptul ca nu întotdeauna investitiile masive aduc rezultate. Pot spune ca atmosfera din echipa este dominata de seriozitate iar jucatorii se pregatesc asa cum trebuie pentru meciul cu Minaur Baia Mare. Rezultatele din ultima vreme nu ne multumesc nici pe noi, nici presa si nici publicul sucevean dar trebuie sa vedem exact daca am gresit undeva, si cu siguranta am gresit sau daca astia suntem si atât putem.

Cele doua meciurile terminate la egalitate si cele trei înfrângeri au ca principale cauze dificultatile în ce priveste abordarea jocurilor din Liga Nationala survenite dupa succes sau dupa esec. Ma refer la unele probleme, pe care si jucatorii le-au recunoscut, atunci când intervine bucuria unui succes sau tristetea unei înfrângeri. Probabil ca asta face parte din ceea ce noi numim crestere în valoare si maturizare. Un alt lucru pe care l-am remarcat este faptul ca în acest sezon, orice club din România ne trateaza cu mai mult respect si îsi ia masuri pentru întâlnirea cu noi. Daca în urma cu un an si jumatatea spuneam ca trebuie sa capatam acest respect, acum îl avem, dar uneori acesta este exagerat. Poate peste ceea la ce ne-am fi asteptat noi. Un alt factor care a dus la aceste rezultate mai slabe a fost absenta a doi jucatori din sase (n.r. Chirut, Gavriloaia) care în angrenajul a contat mult. S-a vazut ca nu am mai functionat la parametri normali. Am avut niste asteptari de la jucatorii care i-au înlocuit pe acestia dar nu s-au confirmat”, a explicat Ghervan în conferinta de presa de joi.


Intră acum și în grupul de