Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, către adjunctul șefului Misiunii SUA în România Abigail Rupp: Suntem un partener serios, ne dorim în continuare să fim considerați la fel.


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, cu ocazia inaugurării Raftului American la Biblioteca Bucovinei că dicuția cu adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, că discuția pe care au purtat-o a fost una fructuoasă și că, în mod simbolic, vizita se finalizează în cadrul unei biblioteci, subliniind intenția reprezentantului SUA de a continua colaborarea cu România.

Adomnicăi a spus că în discuția purtată cu Abigail Rupp „a fost fructuoasă” și a acctentuat asupra brandului neconfirmat încă, dar recunoscut, ospitalitatea bucovineană care va constitui un argument în plus pentru revenirea acesteia în Suceava, dar și pentru o eventuală vizită a ambasadorului SUA la Suceava.

Ea a adăugat că în cadrul discuțiilor s-a abordat și subiectul privind preocuparea din partea mediului academic, Universitatea din Suceava și interesul bilateral în ceea ce privește securitatea cibernetică în care ambele părți au multe de împărtășit.

Adomnicăi a apreciat însă că inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei este un gest cu dublă semnificație.

„Avem cărțile fizic aici și schimbul de informații are loc prin intermediul lor, dar mai ales semnificația simbolică: interesul dumneavoastră pentru România și pentru viitorul colaborării cu România investind în generația care urmează să preia ștafeta”, a spus prefectul.

Ea a adăugat că a văzut acest mesaj și din preocuparea pentru ONG-urile cu care se pot încheia parteneriate, pregătirea tinerilor în ceea ce privește informarea lor, modul în care să știe să-și prelucreze informația astfel încât să fie un public informat, educat și un partener în continuare de nădejde pentru Statele Unite.

„Suntem un partener serios, ne dorim în continuare să fim considerați la fel”, a conchis Mirela Adomnicăi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de