DSVSA Suceava anunță intensificarea controalelor în perioada minivacanţei de 1 Mai pentru prevenirea apariţiei cazurilor de toxiinfecţie alimentară

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Dan Corneanu, a precizat, joi, într-un comunicat de presă, că în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi din localităţile turistice, sunt intensificate controalele inspectorilor sanitari veterinari în perioada minivacanţei de 1 Mai.

Corneanu a spus că ANSVSA a dispus începerea acţiunilor specifice perioadei premergătoare sărbătorii de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

“Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic”, a menţionat Corneanu.

El a mai spus că la controale vor participa medici veterinari din cadrul DSVSA, cei din circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Totodată, în perioada 27 aprilie – 01 mai 2018, va fi asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

“Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente ( târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase, hramuri bisericeşti)”, a subliniat medicul veterinar sucevean.

Neregulile din domeniul siguranţei alimentelor pot fi sesizate de cetăţeni la numărul de telefon al Call-Center-ului ANSVSA – 0800 826 787,  care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie.

(L.B.)