Rromii fac legea la Urgente


Intră acum și în grupul de

Doi barbati, unul de etnie rroma din comuna Patrauti, iar celalalt din municipiul Dorohoi, au fost transportati la spital dupa ce s-au luat la bataie. În timp ce batausii asteptau la Urgente, la fata locului au aparut mai multi rromi, cunostinte ale barbatului din Patrauti, care l-au lovit pe partenerul de conflict al acestuia, lasându-l inconstient.

Potrivit IPJ Suceava, joi seara, în jurul orei 20.00, pe raza comunei Patrauti a avut loc un conflict între R. REMUS de 26 ani, localnic si B. IOAN de 29 ani, din municipiul Dorohoi, judetul Botosani, ambii fiind adusi cu ambulanta la Spitalul Judetean Suceava pentru a primi îngrijiri medicale.

În jurul orei 23.30, în timp ce persoanele implicate în altercatie se aflau pe holul de la urgente, la fata locului au ajuns 5 – 6 barbati si doua femei, toti de etnie rroma, cunostinte ale lui R. REMUS, care l-au lovit cu pumnii si picioarele pe B. IOAN, care a ramas în stare de inconstienta, iar agresorii împreuna cu R. REMUS au parasit spitalul.

Cercetarile sunt continuate pentru identificarea agresorilor, stabilirea vinovatiei fiecaruia si, în functie de examinarea medico legala, se va dispune procedural.

Mai trebuie precizat ca de câteva saptamâni, la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost montate camere de supraveghere în urma unui program de securizare a institutiei, astfel ca munca politistilor va fi usurata în privinta identificarii agresorilor.

Însa, doar camerele video nu rezolva problema securizarii. Afirmatiile recente ale purtatorului de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, prin care preciza „ca se are în vedere si realizarea unui contract cu o firma de paza si protectie care sa limiteze accesul pe principalele usi de intrare în unitate, în acest caz putând fi rezolvata si problema securitatii atunci când apar persoane reclacitrante”, au devenit de mare actualitate.

 „Spitalul a mai avut un contract cu jandarmii, dar din pacate pe o perioada foarte scurta de timp, însa în acel interval situatia a fost foarte buna. Si cu politia comunitara a existat un contract, dar nu s-a dovedit a fi o solutie buna”, a aratat dr. Bradatan.


Intră acum și în grupul de