Flutur: Reiau demersurile pentru drumul rapid nord-sud care să lege Cernăuți de București. Guvernul de la Kiev a dat o prioritate de grad zero acestui coridor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, în plenul Consiliului Județean că va relua, vineri, demersurile pentru drumul rapid care să lege Cernăuți de București și că va solicita în cadrul ședinței Euroregiunii „Prutul de Sus” adoptarea unei rezoluții comune către guvernele României și Ucrainei.

Flutur a informat plenul Consiliului Județean Suceava că vineri va participa, la Cernăuți, la ședința Euroregiunii Prutul de Sus,  euroregiune care nu s-a mai întâlnit de mult timp, iar președinția structurii tripartite va fi preluată pentru un an de regiunea Cernăuți.

„Voi relua demersurile pentru coridorul nord-sud care să lege Cernăuți de București. Eu cred că asta trebuie să fie în Anul Centenar: Cernăuțiul să fie legat de București. Vorbim de acest drum rapid, că vine de la Liov, de la Gdansk sau Varșovia, să fie nord-sud”, a spus Flutur.

El a mai declarat că va profita de această întâlnire și va cere o rezoluție în această chestiune care să fie adresată guvernelor României și Ucrainei.

„Ucrainenii m-au anunțat că Guvernul de la Kiev a dat o prioritate de grad zero acestui coridor și îi intersează foarte mult”, a subliniat Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de