Cușnir îi cere lui Flutur să urgenteze proiectul realizării unui traseu de biciclete din Suceava până în Pădurea Dragomirna. Flutur: Sunt absolut de acord. Suceava este deficitară în zone de agrement și spații verzi și e nevoie de această ieșire


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a solicitat, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava, informații despre proiectul inițiat în urmă cu un an pentru reducerea emisiilor de carbon și care prevede înființarea unei piste de biciclete care să lege municipiul Suceava de Pădurea Dragomirna.

El a spus că sunt mii de posesori de biciclete care și-ar dori un asemenea traseu pentru biciclete.

„Trebuie să facem ceva pentru a lega Suceava de Pătrăuți”, a spus Cușnir.

El i-a spus lui Flutur că spre exemplu, Viena, unde Bucovina va fi promovată la mijlocul lunii iunie, este legată cu piste de biciclete de Bratislava, fiind circa 60 de kilometri și este legată și de Passau aproape 300 de kilometri.

„Noi nu suntem în stare să legăm Suceava de pădurea din Mitocu Dragomirnei”, a spus Cușnir.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că ideea este foarte bună și necesară și că trebuie făcut un program complet în zona metropolitană pentru ca pe lângă mijloace de transport în comun să fie și un proiect pentru biciclete.

„Este o chestiune civilizată care trebuie rezolvată în jurul Sucevei”, a spus Flutur.

El a adăugat că Direcția de drumuri județene a discutat acest proiect cu Primăria Mitocu Dragomirnei, iar Primăria trebuie să facă un efort pentru că trebuie să fie traversate niște terenuri particulare.

„Sunt absolut de acord cu această chestiune. Suceava este deficitară în zone de agrement și spații verzi și e nevoie de această ieșire spre zona Pătrăuți –Dragomirna”, a spus Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de