Prefectul Mirela Adomnicăi anunță că sub Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, Suceava va fi gazda Reuniunii UE în domeniul silviculturii


Intră acum și în grupul de

Suceava va fi gazda Reuniunii reprezentanților țărilor UE în domeniul silviculturii, în perioada 5-6 iunie 2019, în contextul în care România va deține, de la 1 ianuarie 2019, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a anunțat, joi, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Prefectul județului Suceava a spus că o delegație de la Ministerul Apelor și Pădurilor, condusă de subsecretarul de stat Dan Deleanu, din care au mai făcut parte, între alții, consilierul ministrului, Ciprian Muscă, și directorul general – păduri, Ilie Mihalache a fost prezentă joi la Direcția Silvică Suceava,  pentru discuții referitoare  la organizarea Reuniunii UE  a directorilor generali în domeniul silviculturii care se va desfășura la Suceava  în perioada  5-6 iunie 2019.

La discuții au participat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, primarul Sucevei, Ion Lungu și reprezentanți ai conducerii  Direcției Silvice Suceava, respectiv directorul tehnic, Valerian Solovăstru, și directorul comercial, Cătălin Diaconescu. 

Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că există întreaga deschidere din partea instituțiilor sucevene pentru organizarea acestei importante reuniuni europene.

 “Sunt convinsă că ne vom ridica la înălțimea și complexitatea evenimentului, cel puțin pe segmentul care ține de competența noastră  pe raza județului Suceava, în ce privește capacitatea administrativă-   logistică,  resursele naturale  pe care să le punem în valoare-,  astfel ca misiunea să fie încheiată cu succes”, a declarat prefectul de Suceava.(T. B.)


Intră acum și în grupul de