Ion Lungu speră ca sensurile unice pe trei benzi să fie funcționale până în luna august: E o decizie curajoasă. Strada Petru Rareș se reconfigurează, iar pe strada Alexandru cel Bun s-ar putea relua circulația în ambele sensuri


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă că modificările de trafic în municipiul Suceava ce presupun introducerea sensurilor unice pe trei benzi să fie funcționale până în luna august.

„Noi dorim să intrăm undeva la începutul lunii iulie cel târziu, la debutul vacanței de vară a elevilor și într-o lună de zile să finalizăm aceste sensuri unice astfel încât până la concediile din august, când orașul se aglomerează, să avem implementat în oraș acest studiu de circulație”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a spus că a fost o discuție cu consilierii locai și cu firma care realizează studiul de trafic.

„Principial, consilierii locali și-au dat acordul pentru implementarea sensului unic în special la bulevardul principal”, a spus el.

Lungu a menționat că au fost sesizate probleme punctuale legate de intersecții, parcări, de modul de intrare-ieșire, de lărgire și a rămas ca firma de la Pitești care a câștigat această licitație să răspundă acestor sesizări urmând ca în jurul datei de 20 de mai să fie organizată o nouă întâlnire.

„Este o decizie curajoasă de luat. Eu ca primar mi-o asum. Nu e bătută în cuie sută la sută”, a spus primarul.

El a menționat că strada Petru Rareș, în zona pieței agroalimentare centrale, va fi reconfigurată și că vor fi anulate unele treceri de pietoni, reamplasate semafoare, mutați niște stâlpi și diminuat trotuarul.

Primarul a mai spus că sunt mai multe probleme , dar că soluția cea mai delicată este reconfigurarea străzii Petru Rareș.

El a mai declarat că pentru fluidizarea traficului spre și dinspre Ipotești există posibilitatea ca circulația pe strada Alexandru cel Bun să se facă din nou pe două benzi, dar că va fi interzisă circulația traficului greu pe această stradă.

Primarul a adăugat că se ține cont și de traficul greu care va putea fi interzis total în municipiu doar după ce va fi finalizată ruta ocolitoare a municipiului.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a prezentat, marți, primele schițe privind introducerea sensului unic pe trei benzi în municipiul Suceava potrivit studiului de trafic efectuat în municipiu.

Lucian Harșovschi a arătat că se propune ca direcția de mers (pe trei benzi) să fie dinspre Stațiunea de Cercetări – Spital – Primărie – Tribunal – Parcul Central – Giratoriu parcare subterană – str. Petru Rareș (Piața Mare) – Autogară – Modern – Catedrală – Nordic – Lidl – OMV, închizându-se bucla.

 

Pentru mijloacele de transport în comun va exista o bandă specială de mers și în sens invers.

 

„O serie de modificări trebuie făcute în trama stradală, în principal pe str. Petru Rareș (zona Pieței Mari) care va deveni cu trei benzi și pe Calea Obcinior care va avea cinci benzi, din care trei pentru închiderea buclei, iar celelalte două în sens invers pentru traficul greu, până la finalizarea centurii și pentru mijloacele de transport în comun”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de