Șeful BRCT Suceava, Cezar Grozavu, a prezentat Programul de cooperare România-Ucraina la cea de a patra ediție a Congresului European pentru Autoritățile Locale desfășurat la Cracovia


Intră acum și în grupul de

Cea de a patra ediție a Congresului European pentru Autoritățile Locale  s-a desfășurat săptămâna trecută la Cracovia în organizarea Institutului pentru Studii Estice (ISE, Varșovia), iar județul Suceava a fost reprezentat de directorul executiv al BRCT Suceava, Cezar Grozavu care a prezentat rolul industriei creative în regiunile europene și importanța acesteia pentru dezvoltare.

Scopul acestui congres este dezvoltarea cooperării între autoritățile publice și organizațiile interesate din estul si vestul Europei, schimbul de experiență, practici de succes în pregătirea proiectelor comune transfrontaliere si schimbul de bune practici.

Aflat la cea de-a patra ediție, congresul se dorește a fi o platformă de schimb de opinii, cunoștințe și experiență pentru liderii autorităților locale, a elitelor regionale cu reprezentanți ai administrațiilor de stat, ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri. Misiunea congresului este de a crea o atmosferă pozitivă pentru schimbul de opinii și expertiză și de a îmbunătăți cooperarea între regiunile din Europa.

În cadrul acestui congres, Biroul Regional de Cooperare România – Ucraina Suceava, a fost reprezentat de directorul executiv, Cezar Grozavu, care, împreună cu directorul general al Institutului European din România București (IER) prof. univ. Gabriela Drăgan, au asigurat panelul de discuții cu tema “Creative Industry in Regions? How to Inspire Development?” la invitația lui Zygmunt Berdychowski, Președintele Consiliului pentru Programul Forumului Economic/Institutul pentru Studii Estice (ISE, Varșovia).

Cu acest prilej au fost aduse în discuție studii de caz privind rolul industriei creative în regiunile Europei precum și importanța acesteia pentru dezvoltare.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul panelului au fost prezentate studii de caz din Spania (municipalitatea din Malaga), Italia (Universitatea Internațională pentru limbi străine și media, Milano), Suedia (Patrimoniul Culinar European), Ucraina (Programul Cultura și Creativitate), Germania (Sound Diplomacy) și România (Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014 -2020).(T.B.)


Intră acum și în grupul de