SC Băișanu SRL = PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

    Puteți citi și invers. Adică …că PNL Suceava s-a transformat în utlimele zile într-o firmă mare și frumoasă pe care scrie, ca să nu aibă nimeni dubii, SC BÃIȘANU SRL, la care binențeles că șef, manager sau președinte, spuneți cum doriți, este fostul prefect de Suceava. Alexandru Băișanu. Același care a condus și PUR Suceava la alegerile generale de acum patru ani. Același care de trei ani și jumătate, stând în umbra prefectului Orest Onofrei, nu a făcut altceva decât să acumuleze multe frustrări și să dorească să se bată de la egal la egal cu „mai marii politici ai județului”.

După ce și-a făcut cărțile pentru a fi candidatul PNL Suceava la Camera Deputaților, Alexandru Ștefan Băișanu, căruia îi vom spune mai scurt în continuare Fănică, a trecut la atac și a cerut din ce în ce mai mult, atât de mult încât a fost „uns” peste noapte președinte al Organizației municipale Suceava a PNL. Ce-o fi fost în capul liberalilor atunci când l-au ales? Dar, oare care liberali l-au ales pe Fănică să-i conducă spre înaltele culmi ale gloriei electorale? E o întrebare. Am adresat-o și la conferința de presă, atunci când, cu un măr roșu-galben în mână, Fănică s-a lansat în campania electorală, având de-a dreapta și de-a stânga lui, foști ApR-iști, foști PSD-iști, foști PD-iști și doi liberali. Fane al nostru, om destoinic și cu putere de muncă, și-a luat foarte în serios rolul de șef la PNL Suceava și la nici 10 minute de la înscăunare a început să facă, și ce e mai grav, să desfacă, ceea ce în PNL Suceava era pe post de axiomă. Cu alte cuvinte de două săptămâni PNL Suceava a devenit un fel de firmă privată în care unul singur are voie să urle, să țipe, să dicteze și să se plângă. Ați ghicit, acea persoană este Fănică Băișanu. Nu că nu ar fi avut nevoie PNL Suceava de cineva care să pună ordine în lucuri și să facă un pic de organizare!!! Dar parcă nici până acolo încât s-a ajuns în a se șterge cu buretele sentimentele membrilor mai vechi, a celor care au rămas alături de partid și atunci când au plecat liderii județeni și atunci când PNL era pe cale de destrămare. Din câte îi știu eu pe liberalii autentici și nu pe membrii PNL Suceava făcuți la apel de seara, după negocieri asidue prin crâșmele sucevene, felul acesta de a conduce a lui Fane Băișanu nu va prinde. Deja sunt voci care reclamă multe în zone lipsei de comunicare și care îl regretă pe Gheorghe Flutur, omul care a condus PNL cu o mână de fier. „Dictatura” de gen Băișanu nu va prinde și nu va aduce voturi. Poate doar ploconeli, dar voturi nu.

   Și mai este ceva care mă deranjează tare de tot la Fănică. Este vorba despre modul în care tratează lucrurile cu noul prefect Ovidiu Doroftei. Se poartă Fane cu noul prefect de parcă Doroftei ar fi șoferul lui și nu reprezentantul Guvernului în teritoriu. E adevărat că  Doroftei nu ar fi fost prefect nici în 10 ani de aici înainte dacă Băișanu nu s-ar fi implicat. Însă de aici și până a face tot ce se poate ca să dovedești în public că Doroftei este „subaltern” și nu prefect mi se pare o dovadă de infantilism politic, asta ca să nu spun mai multe. Și iarăși zic. Asta nu aduce voturi PNL-ului, ci doar dovezi de slugărnicie. Iar de slugi țara asta e plină. De lideri ar avea nevoie. Autentici. Iar până acum Fănică a dovedit că are abilități doar de vechil. Păcat!!

 


Intră acum și în grupul de