Ioan Bălan „dezgustat” de discursurile fără sens ale contracandidaților săi


Intră acum și în grupul de

 La nici o săptămână de la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile generale din acest an, s-a consemnat primul apel la decență în discursul politic și la realism în ce privește promisiunile electorale. Apelul a fost lansat la finele săptămânii trecute de candidatul PD-L pentru Camera Deputaților în colegiul Suceava-Est (care include și cartierul Burdujeni al municipiului reședință de județ), Ioan Bălan. El a solicitat public candidaților în aceste alegeri, în special celor de la PNL și PSD, să manifeste mai mult respect pentru cetățenii cărora le cer voturile. Ioan Bălan a făcut acest lucru după ce a constatat că mai toți candidații de la partidele concurente PD-L-ului nu fac altceva decât să desființeze proiectele lansate de candidații democrat-liberali. Și asta fără a aduce argumente sau idei noi, ci doar având ca unic scop bulversarea electoratului.

“PD-L este un partid puternic, cu expertiză și cu proiecte. O demonstrează realitatea de zi cu zi, candidații noștri care au ieșit la bătaie. Vedem însă că ceilalți candidați nu au nici un fel de program. Programul lor este să ia la țintă proiectele și pe liderii PD-L pentru ca populația să nu mai înțeleagă nimic. Trebuie să aducem în prim plan proiecte concrete pe marginea cărora să se declanșeze o dezbatere publică astfel încât în urma acestor discuții oamenii să se pronunțe în cunoștință de cauză. Ceea ce fac adversarii noștri înseamnă lipsă de respect pentru electorat”, a spus Ioan Bălan. El s-a arătat „dezgustat” de prestația unor candidați de la alte partide, reprezentanți în Parlamentul României, care promit că rezolvă probleme locale deși competențe în acest sens nu dețin. “Văd la emisiuni televizate candidați membri în Parlamentul României care primesc întrebări de la cetățeni, ceva de genul… “avem o problemă pe strada x vă rog să ne ajutați”, iar ei foarte atenți se prefac că notează ceva în agendă și le răspund că în cel mai scurt timp rezolvă problema respectivă. E prosteală pe față.
Ei știu dar se fac că nu știu care este rolul parlamentarului, care sunt atribuțiile acestuia”, a ținut să remarce Bălan. Din punctul său de vedere acest tip de „comportament electoral” nu poate decât să îngrijoreze. „De aceea fac un apel la ceilalți candidați și contracandidați să nu mai inducă în eroare electoratul. Acest comportament accentuează neîncrederea oamenilor în clasa politică și nu este sănătos”, a cerut în mod expres Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de