Ziua Armatei, prilej de apariții electorale


Intră acum și în grupul de

Ziua Armatei a fost marcată, sâmbătă, în municipiul Suceava, printr-un ceremonial militar și religios de depunere de coroane și jerbe de flori la monumentul “Eroilor Români” din Cimitirul “Pacea”. La manifestare, care a debutat cu o slujbă de pomenire a eroilor căzuți la datorie, oficiată de un sobor de preoți, au luat parte oficialități județene, locale și o serie de șefi ai instituțiilor descentralizate și de reprezentanți ai organizațiilor politice din județ. La fel ca și anul trecut, ceremonialul militar a fost asigurat de comandamentul Garnizoanei Suceava, condusă de col. Viorel Mihăescu, cu participarea detașamentelor de onoare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina”, Inspectoratului de Jandarmi și Colegiului Militar Liceal “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. 

Patriotismul a dat iama în politicieni și autoritățile locale, acum că vin alegerile parlamentare, astfel că numărul celor care au dorit să se distingă aducând omagii soldaților căzuți pe câmpurile de luptă a fost mai mare comparativ cu alți ani.

De departe, au arătat că sunt în campanie membrii organizației municipale a PSD, în frunte cu candidatul Ovidiu Donțu, care au venit îmbrăcați în haine de culoare roșie, culoarea partidului, dar fără a avea inscripționate însemne electorale.

Atitudinea lor nu a trecut neremarcată: “Este semn clar de disperare. De la cine au vrut să ceară voturi? De la morți?”, a întrebat Alexandru Băișanu, președintele organizației municipale a PNL și candidat în același colegiu cu Ovidiu Donțu.


Intră acum și în grupul de