Primăria Suceava a modernizat 60% din Bazar


Intră acum și în grupul de

Autoritățile locale sucevene au inaugurat, luni, modernizarea a 60%  din Bazarul din municipiu, pe o suprafață de 10.000 de mp, lucrările urmând  a fi continuate, astfel încât întregul complex comercial să respecte noile cerințe ale UE în acest domeniu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că valoarea totală a investițiilor se ridică la trei milioane de euro și prevede modernizarea spațiilor comerciale și întregului complex comercial pentru a fi autorizat conform noilor cerințe al UE. El a menționat că complexul comercial asigură condiții pentru un comerț civilizat, are stație de epurare a apelor uzate și canalizare.

Pe de altă parte, edilul-șef sucevean a arătat că era necesară această modernizare a complexului comercial Bazar, care are o clientelă clară și mărfuri specifice unei zone transfrontaliere, în condițiile în care în Suceava s-a dezvoltat puternic activitatea comercială, fiind construite, în ultimii ani, șapte hypermarket-uri noi.

Ion Lungu a mai apreciat că în urma investițiilor făcute până în prezent, de 1,7 milioane de euro, valoarea de piață a bazarului s-a dublat.

În Bazarul Suceava își desfășoară activitatea aproximativ o mie de agenți economici având circa cinci mii de angajați.

 


Intră acum și în grupul de