Harșovschi: Introducerea sensurilor unice în Suceava va crește la 24 km/h viteza de deplasare în orele de vârf. Am început deja să lucrăm la implementarea studiului de trafic


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că implementarea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava va duce, potrivit specialiștilor, la creșterea cu 10 km/h a vitezei de deplasare în municipiu la orele de vârf, de la 14 la 24 de km/h.

Harșovschi a explicat că aceste sensuri unice sunt propuse de specialiști, sunt o necesitate și nu reprezintă doar o cerință a cuiva din Primărie.

„Specialiștii ne spun că odată făcute aceste sensuri unice vor crește viteza de deplasare în orele de vârf cu 10 km/h ceea ce spun că este destul de mult. Acum viteza de deplasare este de 14 km/h și va ajunge la 24 km/h”, a spus viceprimarul.

El a anunțat că s-au început deja lucrările pentru implementarea acestui studiu de trafic și și-a exprimat încrederea că se va obține votul consilierilor locali pentru  a fi aprobat.

Viceprimarul a menționat că până la ședința de la sfârșitul lunii mai se fac lucrările necesare și pregătitoare cu costuri minime.

„Singurele lucrări care trebuie făcute în infrastructura rutieră înseamnă două benzi la urcare pe breteaua dinspre Grupul Școlar pe strada Petru Rareș. Pe strada Petru Rareș trebuie să mărim la trei benzi și deja se lucrează acolo”, a spus Harșovschi care a adăugat că  și la Calea Obcinilor va trebui să se iasă cu trei benzi de pe bulevardul George Enescu până la ieșirea din Suceava.

„Sunt lucrări care nu implică foarte multe costuri. Nu afectează cu nimic”, a adăugat viceprimarul care a menționat că dacă în Consiliul Local nu va fi aprobat acest studiu, aceste lucrări oricum vor fi utile.

Potrivit lui Harșovschi s-au mai făcut anumite ajustări și că, spre exemplu, Poliția Rutieră, la sensul giratoriu de la parcarea subterană a propus o a treia bandă pentru virat la stânga pentru strada Nicolae Bălcescu.

„Sunt foarte multe modificări care se vor face treptat. Aceste sensuri unice se vor modifica treptat”, a spus viceprimarul.

El a mai arătat că pe strada Alexandru cel Bun, potrivit specialiștilor, ar trebui schimbat sensul de mers și nu reintrodus dublul sens.

„Câștigul cel mai mare, chiar dacă se va merge mai mult, va fi mai rapid și sucevenii vor fi stimulați să meargă cu mijloacele de transport în comun”, a declarat Harșovschi.

El a arătat că traficul este sufocat în municipiul Suceava și că orice soluții ar fi, cu pasaj subteran sau suprateran, numărul de mașini este foarte mare.

„Căutăm fel de fel de soluții în interesul sucevenilor”, a conchis Lucian Harșovschi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de