Gheorghe Lazăr, obține în instanță, suspendarea evaluării activității manageriale și a ordinului ministrului Educației prin care a fost destituit din funcția de inspector școlar general al județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a admis, miercuri, cererea de suspendare a evaluării activităţii manageriale a fostului inspector şcolar general al ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, precum şi a ordinului privind încetarea contractului de management educaţional încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi de eliberare din funcţie a acestuia.

Profesorul Gheorghe Lazăr a declarat pentru NewsBucovina că a contestat în instanţă calificativul „nesatisfăcător” acordat în urma evaluării activităţii manageriale pentru anul şcolar 2016-2017, înainte de emiterea ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale de încetare a contractului de management educaţional şi de eliberare din funcţia de inspector şcolar general al ISJ Suceava.

El a spus că MEN are dreptul ca în termen de 5 zile de la comunicare să facă recurs la hotărârea Curţii de Apel Suceava.

“Să vedem ce decide MEN”, a mai spus Lazăr.

Lazăr a  precizat că a primit ordinul de demitere a MEN în data de 12 aprilie 2018, însă anterior acestei date a contestat în instanţă calificativul primit în urma evaluării activităţii manageriale pentru anul şcolar precedent, ştiind că acest calificativ „nesatisfăcător” atrage după sine emiterea ordinului privind încetarea contractului de management educaţional încheiat în luna august 2015 cu Ministerul Educaţiei şi respectiv demiterea sa.

Decizia Curţii de Apel Suceava este executorie, cu drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

„Admite cererea de suspendare precizată şi modificată. Suspendă executarea hotărârii comisiei de contestaţii din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Direcţia Generală Inspecţie şi Control, Direcţia Inspecţie Şcolară şi Evaluare nr. 1070 din 27.03.2018, de menţinere a evaluării emise de comisia de evaluare din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava cuprinsă în fişa de evaluare, a fişei anuale pentru anul şcolar 2016 – 2017 privind pe reclamant nr.1532 din 2.02.2018, şi a Ordinului nr. 3545/11.04.2018 privind încetarea contractului de management educaţional nr. 10192/19.08.2015, încheiat între Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi reclamant, şi eliberarea din funcţia de inspector şcolar general a reclamantului, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Executorie. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Suceava”, se arată în minuta Curții de Apel Suceava.(L.B.)

 


Intră acum și în grupul de