300 de copii învață în frig, la școala din Remezău – Vicovu de Jos


Intră acum și în grupul de

Școala generală nr. 2 Remezău din comuna suceveană Vicovu de Jos, recent reabilitată și modernizată nu beneficiază de niciun sistem de încălzire, întrucât firma căreia i s-au plătit două centrale încă din decembrie 2007 nu le-a furnizat nici până în prezent. În aceste condiții 288 de copii stau deocamdată în frig.

Primarul comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, precizează că contractul de custodie cu SC Parada Prod Com SLR din Rădăuți a fost încheiat anul trecut, școala plătind acesteia 400 milioane lei vechi pentru două centrale termice, urmând ca în momentul când lucrările din școală ar fi fost încheiate, să fie ridicate centralele. Lucrările s-au încheiat, dar centralele nu au mai sosit.

Primarul comunei sucevene spune că a contactat firma, care a promis că va aduce centralele, însă în cazul în care reprezentanții acesteia nu se vor ține de cuvânt, primăria va găsi alte soluții și va rezolva problema cel mai târziu săptămâna viitoare. „Cei care au gestionat cu atâta neglijență banii,  respectiv fosta conducere a școlii și administratorul, sunt direct responsabili. Fostul primar a avut bunăvoință în 2007 și a dat bani pentru centrale, dar directorul școlii a neglijat să le ridice”, a declarat primarul Mutescu.
 


Intră acum și în grupul de