Doar 45 000 de lei prevăzuţi în buget pentru continuarea lucrărilor la viitorul sediu al Casei Corpului Didactic din Şcheia. Reprezentanţii ISJ Suceava declară că fac eforturi pentru ca lucrările să fie reluate la acest obiectiv.


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, profesor Cristian Cuciurean, a declarat într-o conferinţă de presă că pentru lucrările de construcţie la viitorul sediu al Casei Corpului Didactic Suceava, situat în comuna Şcheia, au fost alocate fonduri de 38 la sută din valoarea iniţială de contractare a investiţiei, iar pentru acest an sunt prevăzuţi în fila de buget 45 000 de lei.

“Noi ne străduim în acest moment să reluăm lucrările, am purtat dialoguri şi cu MEN, cu Primăria Şcheia şi cu Prefectura, astfel încât să găsim posibilitatea continuării obiectivului, cu condiţia esenţială de a asigura şi utilităţile pentru sediul CCD”, a explicat Cuciurean.

El a spus că în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Primăriei comunei Şcheia a înţeles că ar exista un proiect propus spre finanţare prin Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare(POIM) de extindere reţelei de apă şi canal, ceea ce ar fi constitui un avantaj important pentru asigurarea acestor utilităţi la noul sediu al CCD situat în comuna Şcheia.

“Există posibilitatea asigurării şi a accesului la acest obiectiv”, a mai spus Cuciurean adăugând că, în prezent, se caută soluţii pentru asigurarea energiei electrice la această investiţie.

El a precizat că pentru asigurarea energiei electrice a noului sediu al CCD ar fi nevoie de extinderea reţelei electrice fie la solicitarea Primăriei Şcheia, fie la solicitarea ISJ Suceava, estimând însă că ultima variantă este „foarte costisitoare”.

„Sperăm să găsim soluţii şi imediat ce vom avea toate documentele necesare, vom înainta către ministerul de resort documentaţia şi să sperăm că la rectificarea de buget vom primi bani pentru continuarea lucrărilor”, a spus Cuciurean.

Inspectorul şcolar general sucevean a menţionat că valoarea iniţială de contractare a proiectului a fost de aproximativ 6 de milioane de lei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de