BCR acordă un împrumut de 67,7 milioane de lei Consiliului Județean Suceava pentru asfaltarea drumului Frasin-Stulpicani-Holda și extinderea terminalului Aeroportului Suceava. Creditul va fi rambursat până în anul 2028


Intră acum și în grupul de

Banca Comercială Română a câștigat licitația pentru acordarea unui împrumul de 67,7 milioane de lei Consiliului Judțean Suceava pentru asfaltarea drumului județean DJ 177 A Frasin-Stulpicani-Ostra-Holda și pentru lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Suceava.

La licitație au mai depus oferte Raiffeisen Bank și CEC Bank.

Potrivit contractului încheiat de Consiliul Județean Suceava cu BCR, împrumutul este în valoare totală de 67.781.999, 79 lei, are o perioadă de grație de 36 de luni, până în aprilie 2021, o perioadă de rambursare de 84 de luni, respectiv din aprilie 2021 până în aprilie 2028, în 15 rate semestriale egale.

Dobânda va fi ROBOR la șase luni la care se adaugă 0,42 la sută pe an, iar comisionul de rambursare anticipată este de 0% dacă rambursarea se face din fonduri proprii și de 2% dacă se face din refinanțarea creditului de la alte bănci.

Drumul județean DJ 177 A, Stulpicani-Ostra-Tarnița-Holda până la legătura cu DN 17 B va fi modernizat cu 50,5 milioane de lei, din acest credit.

Potrivit președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prin proiect urmează să fie modernizați 37 de kilometri din acest drum din care 28 de kilometri vor fi betonați, iar pe 9 kilometri se va turna asfalt.

Totodată, vor fi reabilitate 15 poduri cu lungimi de peste 10 metri și 81 de podețe.

Din același credit se alocă 17 milioane de lei pentru noul terminal cu o suprafață de 1.670 de mp.

Acesta este proiectat pentru procesarea a 560.000 de pasageri anual și vor putea fi procesați 340 de călători pe oră, față de circa 200 în prezent, astfel încât să permită ca în același timp să poată fi procesate două curse externe și una internă.

Flutur a menționat că CJ Suceava dorește să acceseze fonduri prin POIM pentru drumul perimetral de 6,8 km, lucrare de circa 4,3 milioane de lei și pentru aparatura de securitate de 1,6 milioane de lei necesară pentru noile linii ale terminalului, dar și pentru o autospecială pentru deszăpezire, fiind în total proiecte cu finanțare europeană de 1,7 milioane de euro.(T.B.)


Intră acum și în grupul de