Spirala ADN în trei variante și o reintepretare a Tricolorului, propunerile pentru Monumentul Unirii din centrul Sucevei. Ion Lungu: Reluăm licitația pentru că toate ofertele au fost descalificate


Intră acum și în grupul de

Toate ofertele pentru Monumentul Unirii care ar urma să fie amplasat în zona centrală a municipiului Suceava lângă Palatul Administrativ au fost descalificate, iar licitația se va relua, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul a spus că din păcate, alegerea soluției pentru monumentul Unirii a fost respinsă.

„Niciuna din cele patru oferte nu a întrunit minimum de 50 de puncte din partea comisiei de specialitate”,a spus Lungu.

El a menționat că cele patru statui nu erau chiar foarte scumpe, între  430.000 de lei la 1.475.000 de lei pe lucrare, dar nu au îndeplinit cele minim 50 puncte.

Lungu a precizat că trei dintre ele reprezentau spirala ADN, un fel de Coloană a Infinitului în diverse forme, dar că nu l-au impresionat, iar o alta, un grup statuar „Steagul românesc” nu avea nimic cu unirea ci era o nouă abordare a steagului tricolor.

„Noi discutam de un Monument al Unirii. Au fost toate descalificate. Trag speranțe să facem acest monument al unirii în acest an”, a spus Lungu.

Primarul a precizat că în condițiile în care statuia va fi făcută din fibră de sticlă se poate realiza în maxim două luni se va realiza.

„Sperăm să vină idei mai bune, mai apropiate de ceea ce dorim, care să fie expresive, simple și legate de anul unirii”, a conchis Ion Lungu.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de