Asistenții medicali suceveni decid luni dacă intră sau nu în grevă


Intră acum și în grupul de

Acțiunea de strângere de semnături în vederea declanșării unor acțiuni de protest, a fost finalizată la nivelul județului Suceava de către Uniunea Județeană Sindicală Sanitas (UJSS) Suceava, a anunțat vineri, liderul local Ana Ionescu.
UJSS Suceava numără aproximativ 3.000 de membri.

Liderul local Sanitas a precizat că luni, după centralizarea datelor se va putea stabili dacă se întrunesc sau nu condițiile pentru declanșarea la nivel local a unor mișcări de protest, începând cu prima parte a lunii noiembrie.

Ana Ionescu a apreciat vineri că, în județ, mai mult de jumătate din sindicaliști și-au dat acordul pentru demararea acțiunilor de protest, dar a arătat că situația exactă va fi făcută publică la începutul săptămânii viitoare. Tot atunci, se va cunoaște și rezultatul negocierilor de la nivel central, în funcție de care se vor decide și acțiunile viitoare.

Aceasta a precizat că, în cazul în care nu se va ajunge la un consens cu ministrul Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, pe data de 11 noiembrie va fi organizat un miting de protest la București, urmat de o grevă de avertisment de 2 ore, pe data de 14, și o grevă generală pe data de 20 noiembrie.

 


Intră acum și în grupul de