FOTO-VIDEO „Bucovina vrea autostradă”- mesajul transmis de suceveni la marșul motorizat spre București. Flutur: Nu a ieșit nimeni de buiac din casă sâmbătă, a ieșit de disperare. E un semnal foarte serios că Moldova nu doarme


Intră acum și în grupul de

Sucevenii au transmis, sâmbătă, autorităților centrale că „Bucovina vrea autostradă” în cadrul celui mai mare marș motorizat la care au participat sute de autovehicule din 11 județe din Moldova și Ardeal  pentru susținerea realizării autostrăzilor A 7 Suceava-București și A 8 Iași-Tg. Mureș.

Coloana de autovehicule din județul Suceava avea mesajul „Bucovina vrea autostradă” pe tir-urile care au participat la acest protest.

Din Suceava, la ora 7:00 au plecat peste 100 de mașini, din care 40 de capuri de tir care aveau mesajul „Bucovina vrea autostradă”, dar și microbuze, autocare și autorisme,  la care s-a alăturat și un avion de mici dimensiuni care avea un banner pe care era înscris mesajul „Bucovina vrea autostradă”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la marșul motorizat pentru susținerea autostrăzii A 7 Suceava-București și A 8 Iași-Tg. Mureș împreună cu primarul Ion Lungu.

„Am fost semnatarul petiției către Guvern și Parlament și voi susține în continuare toate formele de luptă democratică pentru infrastructura pe zona Moldovei”, a declarat Flutur.

El a spus că a fost un marș impresionant și că cea mai spectaculos moment a fost în apropierea municipiului Roman unde s-au întâlnit coloanele din Iași, Botoșani și Suceava.

„Suceava a fost foarte bine reprezentantă și mulțumesc Asociației Transportatorilor din Bucovina, dar și tuturor participanților”, a spus Flutur.

El a arătat că prin stații, ceilalți șoferi de tir transmiteau mesaje de solidaritate cu participanții la marș, iar oamenii au aplaudat coloana de mașini și în Fălticeni și la Roman sau Bacău și s-a solidarizat cu acest marș la care au participat foarte mulți tineri.

„E un semnal, din punctul meu de vedere, pentru autoritățile statului, foarte serios că Moldova nu doarme”, a spus Flutur.

El a menționat că, din păcate, petiția adresată Guvernului și Parlamentului ar fi trebuit să fie semnată de  circa 90 de parlamentari și demnitari din zona Moldovei, dar a fost semnată de doar 25.

„Există o reținere la unii față de aceste demersuri și nu am să o înțeleg niciodată”, a adăugat Flutur care a subliniat că prin acest demers doar i s-a amintit premierului, Viorica Dăncilă, să își țină promisiunea făcută la Congresul PSD, că în anul 2018 vor începe lucrările la autostrada Suceava-București.

Participanții la acest marș motorizat nu au putut însă protesta în fața Guvernului, în Piața Victoriei, pentru că organizatorilor nu li s-a răspuns privind autorizarea mitingului, iar cu o zi înainte, au fost anunțați că în același lor este un miting autorizat al taximetriștilor, care însă nu s-a desfășurat. Din acest motiv, au fost mici incidente între protestatari și forțele de ordine din București.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mulțumit Poliției Rutiere Suceava pentru eleganța și modul civilizat în care a abordat acest marș.

„ Vreau să mulțumesc Poliției Rutiere Suceava pentru eleganța și modul civilizat de abordare. Ne-au însoțit până la ieșirea din județ. Nu a fost niciun fel de incident și personal vreau să le mulțumesc pentru că este un mod de manifestare civilizat pentru fiecare din părți”, a spus Flutur.

El a menționat că demersurile trebuie continuate.

„Scopul final este ca și această zonă să aibă drumuri modernizate și autostrăzi. Nu a ieșit nimeni de buiac din casă sâmbătă, a ieșit de disperare”, a conchis Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de