Fotbal, Liga a V-a : Din nou incidente la Calafindești


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, Calafindești-ul pare să fi devenit locul cel mai potrivit pentru încleștările fotbalistice la nivel județean. După incidentele din Cupa României, când la Calafindești a avut loc meciul dintre Locomotiva Dornești și Florconstruct Pătrăuți, partidă în care doi jucători au împărțit pumni și au lovit oficiali ai echipei adverse cu tot ce au prins în cale, duminică, s-a petrecut un scenariu aproape identic. La meciul din Liga a V-a, dintre echipa gazdă și Locomotiva Dornești, în minutul 55 echipa vizitatoare a înscris un gol regulamentar scorul devenind 1-0 în favoarea acesteia.

În momentul validării golului portarul echipei Bucovina Calafindești, Bodnariuc Vasile, s-a deplasat în alergare către arbitrul asistent Tăristar Marius, protestând că golul s-a marcat din ofsaid, aplicându-i acestuia două lovituri (prima lovitură a fost cu palma, a doua cu pumnul) în zona feței. „M-am deplasat imediat către locul incidentului, am solicitat intervenția medicală pentru arbitrul asistent lovit și l-am eliminat (cartonaș roșu) pe nr. 1 Bodnariuc Vasile pentru comportare violentă. După primirea îngrijirilor medicale, timp de câteva minute, arbitrul asistent mi-a declarat că nu mai poate continua să arbitreze, întrucât are dureri insuportabile la maxilar (dantură) și cap. După părerea mea, studiindu-l din priviri, arbitrul asistent în urma loviturilor avea privirea tulbure, a fost pentru câteva clipe inconștient, iar ulterior plângea de durere.

După ce mi-a confirmat încă o dată că nu poate să arbitreze am pus în balanță că jocul se disputa între două echipe echilibrate valoric, cu implicații sentimentale puternice din partea oficialilor, echipelor și suporterilor ambelor grupări și am decis să fluier finalul jocului, întrucât cu brigada de arbitri incompletă nu mai puteam garanta analiza corectă a fazelor de joc ce ar fi urmat dacă jocul ar fi continuat. După ce am fluierat finalul jocului ehipa oaspete A.S.

Locomotiva Dornești a părăsit terenul de joc și s-a dezechipat, iar echipa gazdă protesta decizia mea. Atunci au intrat pe teren și suporterii echipei gazdă, punând presiune asupra noastră să reluăm jocul. În acel moment au intervenit organele publice de ordine (6 polițiști) pentru calmarea spiritelor. Am stat timp de 10 minute la centrul terenului împreună cu brigada de arbitri și observatorul jocului. M-am deplasat la cabine înconjurat de oamenii de ordine și poliție, iar spectatorii s-au deplasat după noi și au înconjurat clădirea în care ne dezechipam.

Menționez că spectatorii au bătut cu pumnii și picioarele în geamuri și pereți așteptându-ne să ieșim. Când am ieșit din vestiar am fost escortați de poliție până la ieșirea din localitate, întâlnindu-ne apoi cu observatorul jocului. Ulterior nu au mai fost incidente” a precizat centralul Cătălin Cucoș în raportul suplimentar de arbitraj. Joi, în ședința Comisiei de Disciplină a AJF, vor fi analizate evenimentele de la Calafindești.


Intră acum și în grupul de