Ion Lungu anunță că lucrările la noul pod peste râul Suceava ar putea începe în acest an. Podul va avea o lungime de 104 metri și va costa un milion de euro: Este necesar pentru fluidizarea traficului în oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferința săptămânală de presă că lucrările la noul  pod peste râul Suceava care ar urma să se realizeze în zona Termica va costa un milion de euro.

El a spus că potrivit studiului de prefezabilitate lungimea podului peste râul Suceava va fi de 104,4 metri cu șapte metri lățime, prevăzut cu trotuare de 1,5 metri, iar valoarea totală a investiției va fi de 4,2 milioane de lei, circa un milion de euro.

„Mă așteptam la mult mai mult”, a spus Lungu care a subliniat că proiectantul l-a asigurat că acesta este costul acestui pod.

„Am rămas surprins de valoarea mică. Proiectantul m-a asigurat că este așa”, a spus primarul.

El a precizat că investiția este inclusă la finanțare prin creditul aprobat de Consiliul Local și care va fi discutat în data de 4 iunie la Comisia de împrumuturi a Ministerului Finanețelor.

Lungu și-a exprimat speranța că va fi aprobat creditul și că, la rectificarea bugetară din luna iulie ar putea fi asigurată finanțarea pentru studiul de fezabilitate pentru acest pod care se va face în continuarea străzii Apeductului și care va face legătura cu orașul Salcea.

„Încercăm chiar pe bani proprii. Eu vreau să facem studiul de fezabilitate, să demarăm procedura și mi-aș dori foarte mult să demarăm lucrările în acest an”, a spus primarul.

Lungu consideră că acest pod este  foarte important pentru oraș, pentru fluidizarea traficului în zonă mai ales că, cu toate măsurile luate în zona comercială sunt momente când tot este aglomerat.

„Eu vreau să cred că anul acesta vom demara construcția la noul pod peste râul Suceava”, a declarat Lungu apreciind că investiția ar putea fi finalizată în doi ani.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de