Fotbal, Liga Campionilor : CFR apără azi onoarea României


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Girondins Bordeaux, marți, ora 21:45 (Pro TV)

Campioana României, CFR Cluj, a suferit prima înfrângere în Liga Campionilor, la 22 octombrie, în deplasare, cu scorul de 1-0, în fața formației Girondins Bordeaux, într-un meci contând pentru etapa a treia a grupei A a competiției. CFR nu a jucat slab, dar a avut ghinion cu acel autogol stupid, altfel ar fi scos un rezultat egal. Echipa lui Maurizio Trombetta are un moral bun după ce a trecut de Unirea Urziceni (1-0), o echipa foarte incomodă, și chiar dacă l-a pierdut pentru următoarele trei săptămâni pe brazilianul Didi, va aborda meciul cu francezii doar la victorie.

Nici adversarii clujenilor nu sunt scutiți de probleme, Laurent Blanc fiind nevoit să-i lase acasă pe Ulrich Rame și Pierre Ducasse, care s-au accidentat în meciul de campionat cu Nancy (0-1). Dacă va reuși victoria, CFR va avea șanse foarte mari la locul secund, deși obiectivul mai realistic este de a continua în Cupa UEFA. “Feroviarii” au însă o mare oportunitate de a face istorie în Liga Campionilor, fiindcă Bordeaux nu este o echipă mare și de obicei joacă bine acasă și slab în deplasare.

CFR-Bordeaux este al patrulea meci “româno-francez” din această toamnă, după România-Franța 2-2, Steaua-Lyon 3-5 și Bordeaux-CFR 1-0,  iar miercuri va fi Lyon-Steaua. Doar CFR ar avea șansa să aduca o victorie României…
 


Intră acum și în grupul de