Ucrainean prins în Vama Siret cu 400 de pachete de ţigări ascunse în bordul unui microbuz

Un bărbat în vârstă 32 de ani, cetățean ucrainean, a fost prins de polițiștii din Vama Siret cu țigări de contrabandă ascunse în bordul unui microbuz.

Potrivit ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi dimineață, în jurul orei 04.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz marca Renault, înmatriculat în Bulgaria.

„În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul  microbuzului, cantitatea de 400 pachete de ţigări, marca Aschima, de provenienţă ucraineană.

„Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei. Totodată, microbuzul  în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamala, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

De asemenea, faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.