Șeful IȘJ Suceava face campanie „în timpul liber” din programul de serviciu


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al IȘJ Suceava, Petru Carcalete, candidat la Senat din partea PD-L, pe Colegiul 4 Rădăuți-Siret-Solca a spus marți, în cadrul unei conferințe de presă, că există localități în județ ce nu au cămine culturale de aceea, unitățile școlare care dețin săli de clasă mai mari și săli de sport sunt solicitate pentru a li se închiria locațiile, în vederea organizării de întâlniri a diferitelor partide politice. „În școală se pot organiza întâlniri cu caracter politic, dar numai după ce se termină cursurile.

Legea permite asemenea adunări, dar numai după ce elevii și-au terminat programul de școală. Trebuie cerut acordul conducerii școlii, și dacă se acceptă, atunci se pot întâlni. Există localități care nu au cămine culturale sau alte locații mai mari și atunci pot organiza și în școli întâlniri, dar mai precizez o dată, numai după ore”, a declarat Petru Carcalete.

Întrebat dacă își va lua concediu pe timpul campaniei electorale, răspunsul acestuia a fost „nu”. Întrebat, în continuare, dacă va avea suficient timp pentru a merge la serviciu, dar și pentru campanie, acesta a ținut să precizeze „programul meu nu este normat”. „Nu am un program fix. La conferințele de presă voi merge în timpul liber”,  a spus șeful IȘJ Suceava.

Totuși trebuie precizat că programul inspectoratului școlar este de dimineață până după-amiază, conferințele de presă organizate la partid (PD-L), având loc în acest interval de timp, deci prezența sa la acestea nu va fi în „timpul liber”, ci în timpul programului de serviciu.        

Pe de altă parte, mai trebuie menționat că, directorii școlilor vor preda primăriilor sălile de clasă unde vor fi organizate secțiile de votare, vineri, 28 noiembrie, începând cu ora 13.00. În școlile care au program și după-amiaza, elevii vor susține cursuri în alte săli decât cele destinate alegerilor sau vor recupera orele după alegeri.

Alegerile parlamentare vor avea loc duminică, 30 noiembrie.
 


Intră acum și în grupul de