Ambasadorul Germaniei la București consideră că Uniunea Europeană va avea o poziție unitară în cazul mutării de ambasade la Ierusalim: La această unitate se ajunge printr-un proces în cadrul căruia pot apărea poziții diferite


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, a apreciat, vineri, la Suceava că Uniunea Europeană va avea o poziție unitară în cazul mutării de ambasade în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Cord Meier-Klodt a fost întrebat într-o conferință de presă cum comentează situația generată de intenția Guvernului român de a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Diplomatul a spus că nu se poate pronunța oficial, dar opinia sa personală este că UE va ajunge la o poziție comună.

„Eu cred că elementul cel mai important în sens politic ar fi că și asta este o temă despre care avem unitate în cadrul Uniunii Europene. Cum asigurăm această unitate este un proces. În contextul acestui proces pot exista poziții diferite, dar e foarte important că ca rezultat avem o poziție comună în cadrul Uniunii Europene”, a spus ambasadorul.

 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că în maximum o lună ar putea fi finalizată analiza privind eventuala mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de