Flutur anunță, în prezența ambasadorului Germaniei la București, o vizită a Camerei de Comerț și Industrie din Bavaria la Suceava pentru atragerea de investiții. El vrea să organizeze și un infotur pentru agenții de turism germane care să vină să vadă originalul în Bucovina


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după discuții cu ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, că a avut o discuție foarte agreabilă despre oportunități, perspective și legături dintre Suceava-Bucovina și Germania.

„Am punctat un proiect-pilot de succes, parteneriatul Schwaben-Suceava care funcționează de 21 de ani și cred că prea puțin s-a vorbit de acest lucru mai ales că acest parteneriat a produs efecte pozitive concrete în multe domenii, social, cultural, sănătății, educației, învățământului dual”, a spus Flutur.

El a anunțat că pregătește vizita Camerei de Comerț și Industrie a Bavariei la Suceava în cursul acestui an și de aceea a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Suceava pentru că dorește să fie pregătită temeinic această întâlnire.

Flutur a reamintit că s-a întâlnit cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Bavaria la Munchen, în marja Formului Expo Real, când a început discuțiile pentru pregătirea învățământului dual pentru eventualii investitori în județ și care ar trebui să găsească forță de muncă ce este calificată în diverse domenii, constatând că aceasta dă roade și se înființează mai multe clase de învățământ dual în județ.

„Am discutat despre turism și despre potențialul uriaș și cu totul particular al Bucovinei în ceea ce privește turismul cultural, agroturism, dar și a culturii tradiționale care are o componentă puternică   germană în Bucovina”, a spus Flutur.

El l-a invitat pe diplomatul german să participe, în 20 septembrie, la Oktoberfest în Est, la Gura Humorului când împreună cu regiunea Schwaben se va organiza acest eveniment de toamnă.

Flutur a spus că și la astfel de evenimente se poate promova Bucovina, se pot purta discuții despre investiții și despre afaceri.

El a  adresat și invitația pentru un infotur în care să se prezinte Bucovina agențiilor de turism germane care să vină să vadă originalul în Bucovina.

„Organizăm un infotur pentru a arăta monumentele UNESCO, bisericile din lemn, rezervațiile naturale, gastronomia, tradiții și alte lucruri care nu se cunosc suficient”, declarat Flutur.

El a mai spus că este un mare interes în acest sens pentru că a crescut numărul de turiști germani care vizitează Bucovina.

„În ultimul timp ponderea acestora este din ce în ce mai mare. Sunt turiști care vin cu autocarul în special și sperăm să se finalizeze DN 18 pentru a putea ajunge mai ușor turistul la Vatra Dornei ca să viziteze Bucovina”, a spus Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de