Sala Unirii care va fi amenajată în curtea interioară a Palatului Administrativ va costa circa un milion de euro. Sala va fi folosită pentru ședințe de anvergură, dar și la expoziții și vernisaje la care publicul să beneficieze de acces liber și direct.


Intră acum și în grupul de

Sala Unirii care urmează să fie amenajată în curtea interioară a Palatului Administrativ va costa circa un milion de euro, potrivit studiului de fezabilitate ce urmează să fie dezbătut și supus aprobării Consiliului Județean Suceava.

Potrivit serviciului de specialitate, clădirea Palatului Administrativ are o deosebită însemnătate din punct de vedere istoric și arhitectural pentru județul Suceava, unde își desfășoară activitatea Consiliul Județean Suceava și lnstituția Prefectului.

lmobilul a fost construit între 1903 și 1904 pentru administrația locală de la acea vreme, fiind proiectată în stil baroc, în formă literei L, din zidărie de cărămidă și acoperită cu olane, așezată pe patru niveluri – subsol, parter și două etaje. Clădirea a fost remodelată în anii ’60, când s-a construit un corp care a inchis întregul ansamblu.

„Pentru ca publicul larg să beneficieze de un acces (direct) facil la evenimente organizate de instituția noastră, s-a gândit amenajarea unei săli de conferințe, fructificând spațiul curții interioare”, se arată în raportul serviciului de specialitate care precizează că în urma unui concurs de soluții a fost încheiat un contract de proiectare ce include expertiza tehnică, studiu de fezabilitate, documentații pentru obținera avizelor și autorizațiilor, proiectul tehnic, certificatul energetic, a proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire și proiectului de organizare a lucrărilor.

Studiul de fezabilitate prevede ca noua clădire să aibă o sala de conferințe cu 195 scaune din care 6 scaune la prezidiu, trei cabine de traducere, cameră tehnică, garderobă și grupuri sanitare, clădirea urmând să aibă o suprafață construită de 280,05 mp și suprafață utilă de 382,35 mp, cu subsol și parter.

Conform  devizului  general,  valoarea  totală  a  investiției  este  de  4.549.162  lei fără  TVA  și 5.406.832 lei inclusiv TVA, iar valoarea construcții-montaj este 2.628.420 lei fără TVA, respectiv 3.127.820 lei inclusiv TVA.

Accesul  principal în  zona  de  parter  a  sălii  se  va  face  prin  interiorul  clădirii  Palatului Administrativ, din holul principal, fiind utilizată ieșirea existentă către curtea interioară, iar un alt acces, gândit să fie liber și direct, utilizat de cei interesați, va fi din strada Vasile Bumbac.

Vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredenciuc arată în expunerea de motive că CJ Suceava intenționează realizarea acestei investiții pentru că, în prezent, clădirea Palatului Administrativ nu dispune de un spațiu adecvat destinat desfășurării întâlnirilor de lucru, a ședințelor de mai mare anvergură sau de un spațiu special amenajat pentru expoziții și vernisaje la care publicul are acces liber   și direct.(N.B.)


Intră acum și în grupul de