Flutur cere instituțiilor de sub autoritatea CJ să nu se implice în acțiuni electorale


Intră acum și în grupul de

Șeful deliberativului județean sucevean, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că a cerut instituțiilor de sub autoritatea CJ, în special a celor de protecție și asistență socială, să nu se implice în acțiunile electorale a nici unuia dintre partidele politice, subliniind că folosirea beneficiarilor serviciilor de asistență socială din centrele pentru adulți la diverse acțiuni de partid „este o practică veche”, dar că sub conducerea sa nu va tolera astfel de practici.

Flutur a apreciat drept izolat cazul privind participarea unor bolnavi neuropsihici din „Centrul de recuperare și reabilitare boli neuropsihice” Dragomirna, la o acțiune electorală. „Am cerut clarificări directorului de la Asistență Socială, în legătură cu situația reclamată la Mitocu Dragomirnei și am înțeles că de fapt a fost vorba doar de câțiva oameni din acest centru, care ieșiseră la plimbare. Am atenționat, oricum, foarte serios toate instituțiile de acest gen din județ că nu sunt de acord cu plimbări în grup pe la mitinguri electorale”, a spus Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a precizat că o parte dintre cei internați în centre sunt persoane cu drept de vot și fără interdicții de deplasare, astfel încât, dacă acești oameni își manifestă dorința de a merge la unele manifestări, ei o pot face, în condițiile stabilite de legislația în domeniu. „Așa cum au drept de vot, au dreptul să meargă la manifestări. Nu sunt de acord să meargă cu instructorul și cu fulare la gât”, a mai adăugat Flutur.
 


Intră acum și în grupul de